Nyheder
Forside » Flyttetips » Har du råd til at flytte hjemmefra? Tjek her!

Har du råd til at flytte hjemmefra? Tjek her!

På et tidspunkt skal nogle linjer kappes og et naturligt punkt i ens opvækst er, at flytte hjemmefra. Man skal ud på egen hånd og få nogle nye oplevelser – væk fra de trygge omgivelser hos forældre. Når dette sker, er der dog utrolig man ting, som man som ung skal tage stilling til. Det gælder både økonomi, at tage ansvar og meget mere.

flytning

Den billige start

Det første du skal tænke på, når du har besluttet dig for at flytte hjemmefra er, at finde et sted at bo som er forholdsvist billigt. Dette er ikke altid lige nemt, da der i mange byer er rift om boligerne, men jo før man starter, jo større er ens chancer også for at finde en bolig i tide. Når du flytter i lejebolig skal der oftest betales et indskud, som typisk svare til tre måneders husleje. Måske du har en lille opsparing til dette eller måske du er så heldig, at dine forældre betaler det for dig? En ting er i hvert fald sikkert – det er ikke altid økonomisk godt, at starte sit voksenliv med at låne penge. Derfor er det også en god idé, at spare op til flytning lang tid før den træder i kraft.

Når du har fundet dig en god og billig lejlighed er det næste du skal tænke på møbler og andet inventar. Igen er det ikke økonomisk smart at låne penge til dette, så hvis ikke man har så mange penge at gøre godt med, ville det her være en god idé, at benytte sig af genbrugsforretninger og loppemarkeder. På denne måde kan du også skabe en lejlighed med sit helt eget præg, som passer til din personlighed. Har man en pensel samt lidt maling, kan et kedeligt skab blive transformeret til et super moderne og personligt møbel på ingen tid.

Et andet alternativ til at finde møbler og andet indbo er, at spørge ens venner og familie om de har noget til overs som de gerne vil af med. Det kan være alt fra gryder og pander til stole og borde.

Budgettet der holder

Er budgettet ikke i orden før, under og efter flytningen kan en uforudset stor regning hurtigt vælte alt omkuld. Det kan være, at din computer går i stykker og du skal have en ny, eller at cyklen bliver stjålet. Sæt derfor tid af til at lave et budget som du holder. I budgettet skal alle indtægter og udgifter tages højde for. Tandlæge regninger, TV-licens, husleje, el, vand og varme, mad, forsikring, kontingenter m.m. Listen bliver ved.

Husk også, at have det der kaldes en “økonomisk buffer”, så du ikke bruger alle dine penge hver måned. Du kan lægge et lille beløb, f.eks. 200kr, til side hver måned til de uforudsete udgifter. Det giver mere frihed og tryghed i hverdagen.

Kommer stort set alt ens indkomst fra SU’en og kan den ikke dække alle ens udgifter, så burde man overveje at finde et studie-/fritidsjob, så man har lidt ekstra. Kan du ikke finde nogle ledige jobs kan du altid skrive dig op som hundelufter og/eller børnepasser/babysitter.

Skal jeg spare op?

Mange vil nok mene, at der ikke er behov for at spare op når ens indkomst i forvejen er lav. Dette er vi dog ikke enige i. Det er altid bedst, at starte sin opsparing så tidligt som overhovedet muligt, så den stille og roligt kan gro af sig selv. Vi foreslår derfor, at der oprettes en opsparingskonto, hvor pengene bliver ‘låst fast’. Hver måned lægges en procentdel af ens indkomst over på denne opsparingskonto (f.eks. 5% eller et par hundrede kroner) og med tiden vil dette give utrolig gode forrentningsgoder og på samme tid gøre en mere bevidst omkring ens forbrug samt fremtid.

Hvad kan jeg spare penge på?

Du kan spare penge på stort set alt nu til dags – især som studerende. Har du dit studiekort med dig rundt når du shopper kan det derfor være mange penge værd lige at spørge om de har studierabat.

Husk forsikringen! Få en billig forsikring på…

Når du står og skal flytte hjemmefra er det også utrolig vigtigt, at du er dækket godt og korrekt ind når det gælder forsikringer. Selvfølgelig skal der lægges penge af til dette i budgettet, for uden en forsikring kunne det lynhurtigt blive utrolig dyrt, hvis du f.eks. kommer til at ødelægge vennens computer, hvis alt elektronik brænder sammen grundet lynnedslag, hvis du kommer til skade, eller noget helt fjerde. Derfor foreslår vi, at du hurtigt muligt får tilbud på forsikringer, så du kan regne det med i budgettet.

For at gøre denne process lidt nemmere for dig har Findforsikring.dk lavet en tilbudsformular, som du kan bruge til at indhente tilbud på dine forsikringer. Deres service er 100% gratis og 100% uforpligtende, at benytte sig af og man får svar fra 3 forskellige forsikringsselskaber inden for 1-3 hverdage. Nemmere bliver det ikke, at få en billig forsikring.

Vi foreslår, at du som ung kigger på en indbo-, ulykkes- og evt. rejseforsikring når du første gang flytter hjemmefra.

Dine gode sparetips

Her hos Flyttetjek.dk forsøger vi altid, at hjælpe vores besøgende så meget som overhovedet muligt, og dette betyder også at vores indhold løbende bliver opdateret. Har du nogle gode idéer til hvad vi ellers kan tilføje til denne artikel? Måske du har nogle sparetips, som vi ikke kan leve uden? I så fald må du meget gerne dele disse med os andre ved at skrive i kommentarboksen herunder. Så vil vi sørge for at få dit gode tip tilføjet til artiklen. På forhånd tak :-)

Relevante artikler

Tjekliste – 60 ting du bør huske når du flytter hjemmefra!

4 forskellige måder at flytte på – Hvilken skal du vælge?

Hvilke forsikringer skal jeg have når jeg flytter hjemmefra?

Billig Flytning – Her finder du BILLIGE Flyttekasser!

 

Hvis du synes ovenstående artikel var værd at læse og hjalp dig med at besvare dine spørgsmål, eller synes du rigtig godt om konceptet her på Flyttetjek.dk så må du rigtig gerne ”Synes godt om” vores side og dele din med dine venner og bekendte. Tak!

Billig forsikring - Findforsikring.dk - 3 Gratis Tilbud

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>