Nyheder
Forside » Flyttetips » Flytning – Læge og tandlæge – Hvem, hvor og hvordan?

Flytning – Læge og tandlæge – Hvem, hvor og hvordan?

Når du står og skal flytte er der rigtig mange ting, som du skal have styr på. Heriblandt skal du være opmærksom på, at det kan blive nødvendigt at skifte læge samt tandlæge, hvis du flytter langt nok væk. I dette indlæg skriver vi kort omkring hvordan du hurtigt og nemt kan få skiftet læge samt tandlæge, så det er ude af verden. Så kan du i stedet fokusere på de andre aspekter af din flytning.

Få en billig forsikring i samarbejde med Findforsikring.dk

læge

Læge

Det er gratis at skifte læge, hvis dette sker i forbindelse med flytning af adresse, eller hvis din læge blot lukker sin praksis ned. Dog er det også muligt at beholde sin nuværende læge når du flytter, hvis ikke du flytter alt for langt væk. Flytter du mere end 15km væk skal du have en speciel blanket med lægens accept på.

Vælger du at skifte læge kan du frit vælge en læge, som tager imod nye kunder, og hvor afstanden fra lægens praksis til din bolig ikke er mere end 15km. Dette tal er i København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør sat helt ned til 5km grundet den tætte befolkning. Igen er det muligt at få en læge, som er længere væk end denne grænse, men så kræver det igen en læges underskrift på en speciel blanket.

Siden december 2013 har du skulle skifte læge digitalt, men har du ikke mulighed for at benytte dig af en computer, kan du altid få hjælp i kommunens borgerservice eller på det lokale bibliotek.

Du kan på Sundhed.dk finde læger samt tandlæger: Sundhed.dk – Find behandler

Vil du skifte læge, men er dette ikke pga. en lukkende praksis eller en flytning, så koster det 185 kroner (2014).

Tandlæge

Når du flytter er der intet krav til, at du skal bo inden for en 15km radius af tandlægen, men vælger du alligevel at flytte tandlæge er dette super nemt at gøre. Alt det kræver er, at du bestiller en tid hos den tandlæge du er interesset i at få. Hvis det bliver nødvendigt kan disse få tilsendt dine gamle journaler, så du eksempelvis ikke skal betale for røntgenfotografering igen. Du kan på Sundhed.dk finde et hav af tandlæger at vælge imellem, og ved du på forhånd hvad du skal have tjekket op på hos tandlægen kan du på siden også finde tandlægepriser.

Forsikring

Når du står og skal flytte skal denne information også videregives til dit nuværende forsikringsselskab. Ønsker du også at skifte forsikringsselskab, eller ønsker du blot at tjekke om ikke det kan gøres billigere (og hvem gør ikke det?) så kan du hos Findforsikring.dk få tilbud på dine forsikringer. De har nemlig lavet en tilbudsformular, som du kan bruge til at indhente tilbud på dine forsikringer. Deres service er 100% gratis og 100% uforpligtende, at benytte sig af og man får svar fra 3 forskellige forsikringsselskaber inden for 1-3 hverdage. Nemmere bliver det ikke, at få en billig forsikring.

Har du nogle gode flyttetips?

Her hos Flyttetjek.dk gør vi vores bedste for, at hjælpe vores læsere så meget som overhovedet muligt, og dette betyder også at vores indlæg løbende vil blive opdateret. Har du derfor nogle gode idéer til hvad vi ellers kan tilføje til denne artikel? I så fald må du meget gerne dele dine tips og oplevelser med os andre ved at skrive en kommentar i boksen herunder. På forhånd tak :-)

 

Hvis du synes ovenstående artikel var værd at læse og hjalp dig med at besvare dine spørgsmål, eller synes du rigtig godt om konceptet her på Flyttetjek.dk så må du rigtig gerne ”Synes godt om” vores side og dele din med dine venner og bekendte. Tak!

Billig forsikring - Findforsikring.dk - 3 Gratis Tilbud

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>